Agentúra Matlovičová - Práca v Rakúsku pre opatrovateľky, zdravotné sestry a asistentky

Opatrovateľka a znalosť nemčinyJedným z predpokladov pre prácu opatrovateľky je komunikatívna znalosť nemeckého jazyka, a to hlavne zvládnutie fráz nevyhnutných pri kontakte s pacientom počas bežného dňa. Znepokojuje nás však informácia, že opatrovanie v Rakúsku je možné aj BEZ znalosti nemeckého jazyka.

Často sa stáva, že rodina býva stovky kilometrov od pacienta, tým pádom má opatrovateľka popri bežných činnostiach na starosti aj:
• kontakt s lekárom
• zodpovednosť za zdravie, bezpečnosť a život klienta
• privolanie prvej pomoci, čo bez znalosti nemčiny žiaľ možné nie je
• domácnosť, nákupy

Znalosť nemeckého jazyka znižuje aj stres pre opatrovateľku, dáva pocit nezávislosti a hlavne pocit istoty. Dáva možnosti komunikovať nielen s pacientom, ale aj s rodinnými príslušníkmi. Tým získava opatrovateľka aj ich väčšiu dôveru. Nenechajte sa preto nalákať na PONUKY, kde vám nejaká agentúra alebo súkromná osoba tvrdí, že NEMČINA dôležitá NIE JE.

Čo sa stáva?

Opatrovateľka síce vycestuje, no rodina ju pošle domov, nakoľko nemá v opatrovateľke dôveru a nechce ponechať svojho rodinného príslušníka s opatrovateľkou, pretože by nevedela vyriešiť rôzne druhy problémov, ktoré pri opatrovaní môžu nastať.

Postupne vám budeme pridávať tipy a návody, ako zvládnuť nemecký jazyk na komunikačnej úrovni čo najefektívnejšie. Taktiež sa môžete tešiť na frázy a slovíčka, ktoré budete potrebovať v „opatrovateľskej“ komunikačnej nemčine.

Nezabudneme ani na vás, milé zdravotné sestry a zdravotné asistentky – pre vás je popri vašom vzdelaní, znalosť nemeckého jazyka jedným z hlavných predpokladov, aby vám rakúske úrady umožnili vykonávať vaše povolanie.

Vaša agentúra Matlovičová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *